O dolhascanca la Cupa Mondiala – Etapa a II-a Linz

25 Iunie 2018

http://www.frcanotaj.ro/cupa-mondiala-etapa-a-ii-a-linz/

Delegatia Romaniei a participat la etapa a II-a a Cupei Mondiale de la Linz, Austria in perioada 22-24.06.2018.

Canotoarele și canotorii din loturile României au participat la intrecerile etapei a II-a a Cupei Mondiale de la Linz, Austria. Romania a alinita la start cinci echipaje feminine si unul masculin. La feminin am fost reprezentati astfel: dublu vâsle categoria ușoară (L2x) cu echipa Gianina Beleagă și Ionela-Livia Cozmiuc, campioane mondiale en-titre; dublu rame (2-) cu Andreea-Ioana Budeanu și Amalia Bereș; patru rame (4-) cu Mădălina Hegheș, Iuliana Buhuș, Mădălina-Gabriela Cașu și Roxana Parașcanu; patru vâsle (4x) cu Elena Logofătu, Nicoleta-Ancuța Bodnar, Nicoleta Pașcanu și Georgiana Vasile; opt plus unu (8+) cu Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Cristina-Georgiana Popescu, Alina Ligia Pop, Mădălina Bereș, Iuliana Popa, Beatrice Parfenie, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea. Antrenor principal, Mircea Roman. De asemenea, România a fost prezentă și cu un echipaj masculin, cel de patru rame (4-), format din Mihai-Vasile Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan-Constantin Berariu și Ciprian Huc. Antrenor principal, Antonio Colamonici. Delegația a fost condusă de Președintele Federației Române de Canotaj, doamna Elisabeta Lipă.

În proba feminină de dublu vâsle categoria ușoară (LW2x) Gianina Beleagă și Ionela-Livia Cozmiuc s-au clasat pe locul 3 în Finala A și au cucerit MEDALIILE DE BRONZ.

În proba de patru rame (4-), Mihai-Vasile Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan-Constantin Berariu și Ciprian Huc s-au clasat pe locul 2 în Finala A și AU CUCERIT MEDALIILE DE ARGINT.

În finala B a probei feminine de patru vâsle (W4x) echipajul României, Elena Logofătu, Nicoleta-Ancuța Bodnar, Nicoleta Pașcanu și Georgiana Vasile, a ocupat locul 4, clasându-se pe poziția a 10-a la Cupa Mondială.

În  finala B la patru rame feminin (W4-). Fetele noastre, Mădălina Hegheș, Iuliana Buhuș, Mădălina-Gabriela Cașu și Roxana Parașcanu au ocupat locul 1 în Finala B și s-au clasat pe locul 7 la Cupa Mondială.

În  finala B la dublu rame feminin (W2-). Echipajul României, alcătuit din Andreea-Ioana Budeanu și Amalia Bereș, a câștigat Finala B și s-a clasat pe locul 7 la Cupa Mondială.

În finala A  a probei feminine de opt plus unu (8+), echipajul format din Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Cristina-Georgiana Popescu, Alina Ligia Pop, Mădălina Bereș, Iuliana Popa, Beatrice Parfenie, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea s-a clasat pe locul 5 în Finala A.