Cea mai cunoscuta destinatie turistica este Mănăstirea Probota
Localitatea are un trecut istoric bogat, ancorat în vremurile trecute, plin de frământări şi obstacole ce a caracterizat însuşi viaţa domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, a fiului său Petru Rareş, mamei sale Oltea Doamna. Ultimii având mormintele la Mănăstirea Probota, precum şi prima soţie Evdochia, a domnului Stefan cel Mare.
In anul 1465, Stefan cel Mare a ingropat aici pe mama sa, doamna Oltea si in 1467, pe sotia sa Evdochia. Manastirea Probota a fost ridicata de Petru Rares, pe locul vechii biserici, in mai multe etape: biserica in 1530, pictura in 1536. Zidul din incinta a fost ridicat in 1550. Este necropola domneasca. Pictura apartine unui mester cu serioase cunostinte si notiuni de perspectiva geometrica, apropiate de cele ale contemporanilor sai din tarile Renasterii occidentale. Tema „Apocalipsei” reprezinta aici o adevarata manifestare de viziune fantastica moderna. Tabloul votiv il prezinta pe Petru Rares impreuna cu familia. In gropnita se afla mormintele lui Petru Rares, al doamnei Elena si al fiului lor Stefan. De pe platforma de sus a satului Probota – sat fost centru de comună până în anul 1968 – localitatea Dolhasca este străjuită de ctitoria domnului Petru Rareş – în prezent MONUMENT UNESCO.
Mănăstirea Probota apreciată de istorici şi specialişti în arhitectură unicat în Europa prin elementele de pictură murală, păstrate în timp fiind inclusă în circuitul Mănăstirilor din nordul Moldovei.La Mănăstirea Probota şi-a făcut ucenicia mitropolitul Dosoftei.
O alta destinatie turistica:
Biserica „Patru Degete” – sat Poiana, Dolhasca
Al doilea punct turistic pe care il ofera Dolhasca turiştilor ar fi Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Poiana. Este un lăcaş de cult ortodox din satul Poiana, aflat la periferia oraşului Dolhasca județul Suceava. Ea a fost construită la mijlocul secolului al XIX-lea de către boierii Răftivanu și se remarcă prin cele patru turle albe care au forma a patru degete de la o mână.Biserica a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004.